FoliumzuurPositieve effecten

Er komen steeds meer signalen naar buiten dat foliumzuur nog veel meer positieve gezondheidseffecten met zich meebrengt. Hoewel deze effecten nog niet allemaal wetenschappelijk bewezen zijn behandelen wij ze toch met jou.

Dementie

Volgens een aantal recente onderzoek kan er een relatie zijn tussen een heel laag foliumzuur gehalte in het bloed en dementie. Hoewel het onderzoek nog niet volledig is afgerond kunnen er nog geen conclusie getrokken worden maar het is veel belovend.


Kanker

Uit een ander onderzoek is gebleken dat foliumzuur waarschijnlijk kan helpen bij het voorkomen van dikke darmkanker. Hoewel dit uitermate positief lijkt kwam er ook iets negatiefs uit het onderzoek. Het bleek namelijk dat als er teveel foliumzuur aanwezig is de kans op dikke darmkanker zou verhogen. Het hebben van een juiste dosering lijkt hier het sleutelwoord, maar ook bij dit onderzoek kunnen er nog geen definitieve conclusies getrokken worden.

Hart- en vaatziekten

Het blijkt dat de aanwezigheid van extra foliumzuur in het lichaam het homocysteïnegehalte in het bloed verlaagd en dat zou beteken dat het ook het risico op hart- en vaatziekten zou kunnen verlagen. Helaas is gebleken uit een onderzoek dat de aanwezigheid van foliumzuur wel het homocysteïnegehalte verlaagd, maar daarmee niet het risico op hart- en vaatziekten. Wat het wel het positieve effect hiervan kan zijn moet worden afgewacht.

Negatieve effecten

Naast de gunstige effecten kunnen er ook negatieve effecten zijn bij bijvoorbeeld een te kort aan foliumzuur . Te weinig foliumzuur kan onder meer leiden tot bloedarmoede, darmproblemen en vermoeidheid.

Zorgverzekering

De juiste zorgverzekering kiezen is erg belangrijk doet u dit daarom uiterst zorgvuldig.Home | Privacy policy | Medische websites | Medische Informatie | Blindedarm ontsteking
De informatie is met uiterste zorg samengesteld toch adviseren wij u bij vragen altijd de huisarts te raadplegen.